DERMATOSCOPIA

DERMATOSCOPIE

ce este DERMATOSCOPIa?

Dermatoscopia reprezinta o procedura neinvazivă, moderna si rapida de examinare a tegumentului, utilizata pentru cresterea acuratetii diagnosticului in dermatologie.

Prin iluminarea straturilor superficiale ale tegumentului, se permite diagnosticarea in vivo a leziunilor cutanate pigmentare, cu vizualizarea elementelor morfologice dispuse atat la nivelul epidermului cat si la nivelul dermului.

Dermatoscopia furnizeaza informatii cu privirea la: prezenta pigmentui melanic, profunzimea pigmentului, structura, simetria, forma, variatiile de culori, vascularizatia, permite masurarea exacta a leziunii si urmarirea leziunii in timp.

Cum se realizeza dermatoscopia ?

Este o metoda neinvaziva, complet nedureroasa pentru pacient. Pentru acest serviciu, se utilizeaza cel mai performant dermatoscop HEINE Delta 20 PLUS cu ulei de imersie.

Dermatoscopia se realizeaza la nivelul leziunilor cutanate (inclusiv palmo-plantar), mucoase, zonele paroase alea scalpului, unghii si periunghial.

Examinarea dermatoscopia a leziunilor cutaneo-mucoase, variaza de la minim o examinare anuala pentru persoanele cu un numar redus de leziuni, leziuni neevolutive, fara istoric personal si familial de neoplazii cutanate (cancer cutanat) si examinari semestriale sau trimestriale la indicatia medicului dermatolog: leziuni multiple, nevi congenitali multipli/ giganti, leziuni pigmentare atipice, evolutive, ce isi modifica structura, forma, culoarea, leziuni traumatizate cronic sau acut, aparitia unor simptome de tipul prurit, durere, arsura, etc.

Ce leziuni se pot vizualiza dermatoscopic?

Leziuni pigmetare benigne de tipul nevilor fara atipii (alunitele), sau maligne (melanom), epitelioame de tipul bazocelular sau spinocelular, leziuni precanceroase keratoze actinice, nevi atipici, lentigo malign, leziuni de tipul: keratoze seboreice, lentigine, efelide, cicatrici, keloide, corpuri straine, leziuni vasculare- hemangioame, angioame, leziuni trombozate, etc.

Optica de inalta rezolutie

Optica de inalta rezolutie cu sistem de lentile acromatice.

T

Amplificare 16x

Sistemul optic de înaltă calitate, cu marire de pana la 16x

LUMINA POLARIZATA

4 LED-uri cu sistem de polarizare incrucisata